العربية
31-05-2015 נכתב ע"י יועץ דיאטה

שעועית ודגנים מלאים

להשרות דגנים מלאים ושעועית

הכתבה מעניינת אותך? תן לייק  

דגנים מלאים לא מעובדים ושעועית יבשה מכילים תרכובות אנטיאוקסידנטים בשם חומצה פיטית, אשר נקשרת לוויטמינים ולמינרלים שבמזון ומונעת מהם את האפשרות להיספג בגוף, דגנים מלאים שלמים שעדיין כוללים את השכבה החיצונית שלהם כמו פריקה, דורה וגרגירי חיטה, צריך להשרות במים למשך הלילה כדי לשחרר את החומצה הפיטית (זה לא תקף לגבי דגנים חצי מעובדים או מקולפים כמו גריסים ושיבולת שועל). בנוסף לכמות המקסימלית של החומרים המזינים שתקבלו מהם כמו ברזל ואבץ, השריית הדגנים המלאים והשעועית במים תגרום למערכת העיכול שלכם לעבוד פחות קשה בזמן ספיגתם (פחות גזים בבטן).

חזור לדף הקודם
חדשות אחרונות
בדוק ה BMI שלך