العربية
18-09-2019 נכתב ע"י יועצת לאכילה נכונה

האם כולם צריכים להימנע מגלוטן?

לאכול גלוטן או לא?

הכתבה מעניינת אותך? תן לייק  

האם כולם צריכים להימנע מגלוטן?

דיאטה ללא גלוטן היא אחד הטרנדים התזונתיים הגדולים בעשור האחרון, אך קיים בלבול האם גלוטן הוא בעייתי לכלל האוכלוסייה או רק לאלה שיש להם בעיה רפואית הקשורה לגלוטן.

זה ברור שאנשים מסוימים חייבים להימנע מגלוטן בשל בעיות בריאותיות , כמו צליאקים ואי סבילות לגלוטן. יחד עם זאת אנחנו שומעים הרבה הצעות מסביב שבעצם כולם צריכים ללכת לכיוון דיאטה נטולת גלוטן , בלי קשר למצב בריאותי או לא. מה שהוביל מיליוני אנשים לוותר על הגלוטן בתקווה לרדת במשקל, לשפר מצב רוח ולשפר את הבריאות. 

אם יש בכך מן האמת? מאמר זה יספר לך האם גלוטן באמת מזיק עבורך גם אם אין לך צליאק או רגישות?

 

מה זה גלוטן?

גלוטן הנו חלבון המצוי בדגנים כגון: חיטה , שיפון ושעורה, והוא מורכב מסוג של חלבון הנקרא גליאדין וחלבון גלוטונין. חלבונים אלה הם מאוד אלסטיים ונותנים לבצק את תכונתו הגמישה והדביקה. לעתים למאפים תעשייתיים מוסיפים אקסטרא מחלבון הגלוטן כדי להגביא את חוזק המאפה, את היכולת שלו לטפוח ולהאריך חיי מדף של המוצר המוגמר. כך שנוצר מצב שדגנים המכילים גלוטן מהווים חלק גדול מהתזונה המערבית.

חלבוני גלוטן הם מאוד עמידים בפני אינזימים העוזרים לעיכול חלבונים במערכת העיכול שלנו. העיכול הלא תקין של אותם חלבונים יוצר פפטידים (חלקיקים גדולים של חומצות אמינו הבונות את חלבוני הגוף שלנו) . פפטידים אלה מצליחים לצאת דרך המעי הדק (מה שנקרא מעי דליף) ולנדוד לכל הגוף.

מערכת החיסונית שלנו מזהה את אותם החלקיקים כפולשים ומתקיפה אותם. מצב זה לאורך שנים יכול לגרור בעיות בריאות שונות ביניהם גם מחלות אוטואמוניות.

לסיכום, לכלל בני האדם הגלוטן הוא פחות בריא לגוף לכן מומלץ להפחית את כמות הגלוטן שאנו צורכים. ולאכול מזונות שיש בהם פחות מחלבוני הגלוטן .

 

להתאמת תפריט מופחת גלוטן, מלאי את הטופס ונפגש לפגישת יעוץ ללא עלות לחץ כאן

 

חזור לדף הקודם
חדשות אחרונות
בדוק ה BMI שלך